Bacak Dirsek Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi
11 Temmuz 2024

Bacak Dirsek Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi

Bacak ve Dirsek Ağrısı

Bacak ve dirsek ağrılarının en yaygın nedeni, bu bölgelerde bulunan tendonların ve kasların spor yaparken veya ani bir hareket sonucunda zorlanmasıdır. Çeşitli yöntemlerle evde kendi başınıza da bu ağrılara çözüm bulabilirsiniz. Ancak, vücuttaki ağrılar geçmiyorsa bir uzman doktora başvurmanız gerekir. Bacak ve dirsek ağrılarının tedavi yöntemlerinden bazıları; ilaç tedavisi, egzersiz yapma, sıcak-soğuk tedavi, iğne tedavisi, fizik tedavi, dinlenme, esnetme ve bitkisel yöntemlerdir.

Bacak ve Dirsek Ağrısı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir doktora danışmalısınız. Doktorunuzun size vereceği egzersizleri düzenli olarak uygulamalısınız. Daha sonra doktorunuzun önerdiği tedavi yöntemlerini uygulamalısınız. Çeşitli yöntemler bulunmakta olup, bu yöntemleri evinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu yöntemler şunlardır:

Dinlenme

Dinlenme sürecini iyi yönetmek önemlidir. Egzersizleri uyguladıktan sonra dinlenmek gerekir. Ayrıca günlük hayatta da ağır yük kaldırmamalı ve bacaklarınıza fazla yük bindirmemelisiniz.

Buz Uygulaması

Bir havluya sarılmış buz torbasını ağrıyan bölgeye 10-15 dakika uygulamak, ağrıyı hafifletebilir.

İlaç Kullanımı

Kas gevşetici ilaçlar, bacak ve dirsek ağrılarına iyi gelir. Ancak, bu ilaçları doktor tavsiyesi ile kullanmak daha doğru olur.

Bitkisel Yöntemler

Taze papatya kaynatılarak elde edilen su, bir bezle ağrıyan bölgeye sürülebilir. Bu yöntem Osmanlı döneminde kullanılan ve etkili olan bir yöntemdir. Ayrıca lahana kaynatılarak elde edilen su, bir bezle ağrıyan yere sürülüp ovalanarak da kullanılabilir.

Ne Zaman Doktora Başvurulmalı?

Eğer bacak veya dirsek ağrısının nedenini bilmiyorsanız ve tedavi yöntemleri hakkında bilginiz yoksa hemen bir uzmana başvurmalısınız. Aşağıdaki durumlar doktora görünmenizi gerektirebilir:
  • Nesneleri taşımada bacakta zorlanma olması
  • Dinlenme esnasında ortaya çıkan ağrılar
  • Bacak veya dirsek bölgesinde kızarma, ısınma gibi enfeksiyon belirtileri
  • Eklemde morarma ya da şişme
  • Bitmek bilmeyen ağrılar
  • Uyku halinde bile uyandıracak ağrıların oluşması

Bu gibi durumlarda bir doktora başvurmanız önemlidir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Öget

06 Mayıs 2024 Pazartesi

İyi günler benim size bir sorum olacak benim diz kapaklarımda ağrı oluyor yürümeye başladığımda diz kapağım kütür kütür kırılıyor. Doktora gittim diz kapağı sıvısı bitmiş dedi. 6 ayda bir iyne ile sıvı konması gerek dedi. Şimdi eğilip doğrulurken dizlerim sızlıyor ne yapacağımı bilmiyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Hayırlı günler.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Öget,

Diz kapağı sıvısının azalması ya da bitmesi gerçekten ciddi rahatsızlıklara yol açabilir. Doktorunuzun önerdiği gibi, belirli aralıklarla sıvı enjeksiyonu almak bu durumu hafifletebilir. Bunun yanında, dizlerinizi fazla zorlamamaya ve ağır fiziksel aktivitelerden kaçınmaya dikkat edin. Yüzme gibi dize fazla yük bindirmeyen egzersizleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca, doktorunuzla görüşerek dizlerinizi destekleyecek ve ağrıyı hafifletecek fizik tedavi yöntemlerini de değerlendirebilirsiniz. Geçmiş olsun, hayırlı günler.

2. Cevap
cevap

Ahmet Hakan

Kendinizi çok yormamaya çalışın bol bol dinlendirin bacaklarınızı,havluya sarılı bir şekilde 10-15 dakika dizinize buz uygulayın.Bitkisel yöntem olarak ise papatyayı kaynatın bir bezi kaynayan papatya suyuyla ıslatıp dizlerinizin eklem yerlerine uygulayınız. Yada lahana suyuyla eklemlerinize aynı yöntemi uygulayınız.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Gözde Çıkan İt Dirseği Nasıl Geçer?

Gözde Çıkan İt Dirseği Nasıl Geçer?

Tenisçi Dirseği Egzersizleri Nelerdir?

Tenisçi Dirseği Egzersizleri Nelerdir?

Dirsek Ağrısına Ne İyi Gelir?

Dirsek Ağrısına Ne İyi Gelir?

Sağ Kol Dirsek Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi

Sağ Kol Dirsek Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi

Sağ Kol Dirsek Altı Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi

Sağ Kol Dirsek Altı Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi

Güncel

İt Dirseği Duası Okunuşu ve Anlamı

İt Dirseği Duası Okunuşu ve Anlamı

Güncel

Dirsek Kemiğinin Özellikleri

Dirsek Kemiğinin Özellikleri